„Promenada Inimii” cu gratuitate la consultaţii medicale

Articol apărut în anul 2015 pe site-ul ziarulceahlau.ro

Sub egida „Promenada Inimii”, în contextul sărbătoririi Zilei Mondiale a Inimii, elevii Şcolii Postliceale Sanitare „Laureatus”, coordonaţi de dr. Klara Sârbu, oferă, până la data de 22 mai 2015, o serie de servicii medicale gratuite pentru testarea cordului. Este cunoscut faptul că bolile cardiovasculare ocupă primul loc în cadrul patologiei generale, fiind principala cauză a morţii în ţară şi implicit în judeţul Neamţ. Acţiunea iniţiată de Şcoala Postliceală este dedicată tuturor persoanelor adulte şi cuprind o gamă largă de servicii care ajută omul să-şi cunoască starea de sănătate, mai ales pe cea a inimii.

Prin acest proiect, târgnemţenii beneficiază de măsurarea tensiunii arteriale, determinarea indicelui de masă corporală, calculul riscogramei pentru afecţiuni cardiace şi altele. Acţiunea a început în data de 17 mai şi continuă până pe 22 mai. Întreaga acţiune este coordonată de dr. Klara Sârbu. Elevii Şcolii Postliceale oferă şi sfaturi pentru o viaţă sănătoasă, urmată de o recompensă, un „măr inimos”, un bun protector cardiac.

Acţiunea mai cuprinde o campanie de informare şi prevenţie în şcoli, sub deviza „Eu te ajut să rămâi sănătos”, unde elevii, viitori asistenţi medicali de farmacie, coordonaţi de acelaşi medic, vor prezenta informaţii importante de igienă generală, orală şi a somnului, cât şi de valoarea activităţilor fizice constante. Proiectul este iniţiat şi suportat de C.M.I. Klara Sârbu Târgu Neamţ şi susţinut de Primăria şi Consiliul Local Târgu Neamţ, precum şi de Terapia Ranbaxy.

„Nedepistarea la timp a bolilor cardiovasculare, mai ales a hipertensiunii arteriale, reprezintă un risc major pentru infarctul miocardic, insuficienţă cardiacă, anevrism şi este cauza bolilor renale cronice şi nu numai. Important este să cunoaştem esenţialul: valorile normale ale tensiunii arteriale, semnele de bază ale bolii, atitudinea în faţa bolii confirmate şi primele măsuri de tratament dar şi metodele de profilaxie ale acesteia. Pentru a veni în ajutorul potenţialilor pacienţi, am întocmit materiale informative pe care le distribuim în zonele circulate ale oraşului”, a afirmat dr. Klara Sârbu.

Categories: Noutăți
laureatus

Fondata in anul 2013, Scoala Postliceala Sanitara”Laureatus”se doreste a fi una dintre cele mai importante institutii de invatamant , in domeniul sanitar si asistenta pedagogica, din Moldova.

Lasă un răspuns